Bas-ICS
Improving ∙ Coaching ∙ Solving

  _____________________________

   _____________________________

    _____________________________

     _____________________________

      _____________________________

       _____________________________

        _____________________________

         Eigen baas als eigen baas of niet!?

         Eigen baas als eigen baas of niet? Hebben we nog wel de leiding?

          

         5 tips om de controle weer te nemen

          

         Als ondernemer of zzp’er ben je vanuit je passie begonnen met je eigen bedrijf. Het bepalen van je eigen tijden, het doen wat je echt leuk vindt, werken was nog nooit zo leuk! Toch?

         Steeds vaker zie ik om me heen dat de zzp’ers en andere ondernemers aan het worstelen zijn met hun situatie. Hoe gaan we om met onze partners, wat doen we met het ouderschap, hoe lang gaan we nog door en op welke manier? Vragen die jullie niet vreemd zullen zijn.

         De vraag die we ons beter kunnen stellen is wat er veranderd is sinds we begonnen zijn met onze onderneming. Staan we nog steeds hetzelfde in het leven, hebben we onze doelen niet al bereikt?

         Eens in de zoveel tijd zal je als ondernemer moeten kijken waar je staat. Even controleren of de dingen die je doet en de manier waarop je ze doet, nog steeds even zinvol zijn als toen je ermee begon.

          5 tips om dat voor elkaar te krijgen:

         1. Kijk terug naar de persoon die je was toen je startte en vergelijk dat met wie je vandaag bent. Hoe zijn je omgeving, je onderneming en jijzelf veranderd? Past alles nog in de filosofie die je had?
         2. Denk na over je doelstelling. Wanneer heb je voor het laatst gekeken of de doelen die je in het begin had nog steeds je doelen zijn? Heb je nieuwe doelen?
         3. Stel nieuwe of bijgestelde doelen die passen bij je huidige situatie. Redeneer vanuit je eigen behoefte en niet van wat er van je verwacht wordt.
         4. Zet een nieuwe route uit om te komen waar je over een aantal jaar wilt zijn. Gebruik wat werkt en laat los wat je weerhoudt.
         5. Wees niet bang te falen! Je was al eerder succesvol in wat je deed toen je startte. Streef met hetzelfde geloof en dezelfde overtuiging je gemoderniseerde doelen na!

         Door het opnieuw bekijken wat je aan het doen bent, met het hedendaagse perspectief, hou je de controle over wat je altijd met zoveel passie gedaan hebt. Met hernieuwde energie en inspiratie werk je vanuit het heden naar de toekomst en zal je meer voldoening halen uit je onderneming.